ایالت نیجر در غرب کشور نیجریه واقع شده است و از جنوب با یکی از دو رودخانه مهم و بزرگ این کشور بنام نیجر همسایه است . رودخانه نیجر، سومین رودخانه طولانی آفریقا پس از نیل و کنگو است که درکشور نیجریه جاری است و بدون شک نام گذاری این ایالت به همین نام ، بخاطر همین رودخانه بزرگ بوده است .
ایالت نیجر از شمال و شمال غرب با ایالت های کبی و زامفارا و از شمال و شمال شرق با ایالت کادونا و از سمت جنوب , جنوب شرق با ایالت کوارا و کوگی مرز مشترک دارد و از شرق با منطقه پایتخت فدرال یعنی ابوجا هم مرز است و همچنین از غرب با کشور بنین همسایه است.
شهر میننا (minna)به عنوان پایتخت این ایالت است و شهرهای بیدا، کونتاگورا و سولیجا از شهرهای مهم دیگر این ایالت است . ایالت نیجر در سال 1976 پس از تقسیم ایالت شمال غربی سابق به ایالت نیجر و ایالت سوکوتو ، ایجاد شد و یکی از دوازده ایالت نیجریه در آن زمان بود.
دو تن از رهبران نظامی مشهور و سابق نیجریه بنام های ابراهیم بابانگیدا و ابوبکر عبدالسلامی ، اهل ایالت نیجر هستند.
قبایل بومی متعدد در این ایالت زندگی می کنند، نوپه، گباگی، کاموکو، کامبری، گونگاوا، هون سار، هاوسا و کورو ازجمله این اقوام هستند که به نوعی نسبت به سایر اقوام در این ایالت کثرت بیشتری دارند.
ایالت نیجر به عنوان "پایتخت انرژی کشور نیجریه" شناخته می شود ، زیرا که سه نیروگاه اصلی برق-آبی نیجریه به نام های Kainji، Jebba و Shiroro را در خود جای داده است که در مجموع بیش از 2000 مگاوات برق این کشور را تولید کنند و همچنین سه سد جدید زونگرو و سد کاینجی و سد شیررو نیز در حال ساخت در این ایالت است.
ایالت نیجر یکی از ایالت های توریستی کشور نیجریه محسوب می گردد . آبشار گورارا ، پارک ملی کاینجی به عنوان بزرگترین پارک ملی در نیجریه، دریاچه کاینجی، منطقه حفاظت شده بورگو و منطقه حفاظت شده زوگرما در این ایالت قرار دارند.
جمعیت ایالت نیجر در حال حاضر بیش از 4 میلیون نفر است . در این ایالت، پنبه، آجیل، سیب زمینی و بادام زمینی برای تجارت داخلی و بین المللی کشت می شوند و علاوه بر این ها ، ارزن، لوبیا چشم بلبلی، ذرت ، تنباکو، روغن خرما و مغز، آجیل کولا، نیشکر و ماهی نیز برای تجارت بومی مورد توجه است. در دشت های نیجر و کادونا، به ویژه در منطقه نزدیک بیدا، برنج نیز کشت می شود . گاو، بز، گوسفند، مرغ و مرغ هندی برای تولید گوشت در این ایالت نیز پرورش می یابند.
برخی منابع طبیعی و معدنی نظیر طلا، تالک، خاک رس توپی، فلدسپات، سرب، کائولن، کاسرول، سیلیس، مرمر، مس، آهن، کلمبیت، میکا، کوارتزیت و سنگ آهک نیز در این ایالت یافت می شود.
اسلام و مسیحیت دو دین غالب در ایالت نیجر است و در مناطقی که اکثریت آنها مسلمان هستند، قانون اسلام و شریعت در آنها اجرا می شود . این ایالت جزء 19 ایالت مسلمان کشور نیجریه است که اکثر جمعیت آن مسلمان هستند . تحقیقات نشان میدهد که حدود 98 درصد از مردم این ایالت مسلمان بوده و سنی مذهب هستند.
منابع:
https://presloaded.com.ng/history-of-niger-state-power-state/
https://nairametrics.com/wp-content/uploads/2013/05/Facts-and-Figures-about-Niger-State1.pdf
نظر شما